DAN DRYER från Randers i Danmark är med i slutomgången av budgivningen om ett femårskontrakt till Aéroports de Paris och deltar i mars på världens största flygplatsmässa Passenger Terminal EXPO 2016.

De senaste tre åren har DAN DRYER haft ensamrätten till att leverera produkter till toalettrummen på de parisiska flygplatserna Paris-Orly och Paris Charles de Gaulle. Hela 7800 produkter har det blivit och arkitektavdelningen hos Aéroports de Paris har varit så nöjda med samarbetet, att de nu har bjudit in den danska exportverksamheten till att delta i budgivningen om ett nytt femårskontrakt till den stora internationella flygplatsen.

– En sådan miljonorder är i sig själv otroligt attraktiv, med en positiv sidoeffekt att andra kunder kan få upp ögonen för oss, berättar Susanne Friis Eden, DAN DRYERs VD.

– En internationell transportknutpunkt med många affärsresande är en fantastisk marknadsföringsplats för oss och vi har fått riktigt många order, tack vare att många resenärer har fått upp ögonen för en av våra handtorkar med den utmärkande vikinglogon.

DAN DRYER är också representerat på flygplatser som Stockholm Arlanda och Larnaca Cypern.

Att vara representerad på de internationella flygplatserna har hjälpt till att lyfta den danska verksamheten till en högre internationell nivå, och det faller sig därför naturligt att DAN DRYER har valt att för tredje gången delta i världens största flygplatsmässa Passenger Terminal EXPO, som i år hålls i Köln den 15, 16 och 17 mars.

Produkterna på de parisiska flygplatserna består tills vidare av allt från TURBO-handtorkar till tvål- och desinfektionsdispensrar i rostfritt stål.

– Vi blir hela tiden bekräftade, genom att vi får order, i att hålla fast vid vår höga kvalitet och inte låta oss bli pressade av många nya och billiga produkter på marknaden, berättar Susanne Friis Eden och nämner DAN DRYERs nya produktserie BJÖRK – som i april 2015 fick en Red Dot Design Award.

– Internationella arkitekter har allteftersom fått ett gott öga till oss. Vi ska självklart också alltid vara och är konkurrenskraftiga när det gäller våra priser, och på samma gång försöker vi få våra leverantörer att hålla igen på prisökningar. Men först och främst säljer vi läckert designade produkter som håller. Vi är trovärdiga, pålitliga och stabila. Och så levererar vi skräddarsydda lösningar utifrån varje specifik kunds önskemål.

DAN DRYER har sedan starten 1980 varit känd som en framgångsrik och traditionsrik handtorksverksamhet med stor export. De senaste åren har produktsortimentet utvidgats och DAN DRYER är idag en av de drivande europeiska leverantörerna till allt från flygplatser, offentliga institutioner, tågindustrin, detaljkedjor och liknande.

De senaste åren har verksamheten blivit belönad med flera prestigefyllda priser. Förutom den tidigare nämnda Red Dot Design Award, blev verksamheten under sommaren 2013 nominerad som en dansk exportkanon bland danska verksamheter med utmärkande prestationer på den internationella marknaden. Under 2015 mottog den danska exportverksamheten Børsens Gazelle-pris som ett bevis på stark företagstillväxt.

– Vi har växtvärk och det visar sig att vi har gjort oss förtjänta av ännu en Gazelle i år, säger Susanne Friis Eden, som själv snart ska vara med att kora årets entreprenör i Business Region Aarhus. Här är hon en av sex duktiga företagsledare, som har sagt ja till att vara medlem i en domarpanel som korar årets vinnare.