Östjyska DAN DRYER A/S är med i slutomgången i budgivningen på ett femårskontrakt till Aéroports de Paris och deltar i mars på världens största Flygplatsmässa Passenger Terminal EXPO 2016.

De senaste tre åren har DAN DRYER A/S haft ensamrätten till att få leverera produkter till toalettrummen på de Parisiska flygplatserna Paris-Orly och Paris Charles de Gaulle. Hela 7800 produkter har det blivit och arkitektdivisionen hos Aéroports de Paris har varit så nöjda med samarbetet att de nu har inviterat den Östjyska exportverksamheten till att vara med i budgivningen på ett nytt femårskontrakt till den stora internationella flygplatsen.

 - En sådan miljonorder är i sig själv otroligt attraktiv, med en positivt sidoeffekt att andra kunder kan få upp ögonen för oss, berättar Susanne Friis Eden, DAN DRYERs VD.

 - En internationell transportknutpunkt med många affärsresande är en fantastisk marknadsföringsplats för oss, och vi har fått riktigt många ordrar, tack vare att många resade har fått upp ögonen på en av våra handtorkar med den utmärkande Vikinglogon.

DAN DRYER är också representerat på flygplatser som Stockholm Arlanda och Larnaca Cypern,

Att vara representerad på de internationella flygplatserna har hjälpt till att lyfta den Jyska verksamheten till ett högre internationellt plan, och det faller sig därför naturligt, att DAN DRYER har valt att för tredje gången delta i världens största flygplatsmässa Passenger Terminal EXPO, som i år hålls i Köln, 15, 16 och 17 mars.

Produkterna på de Parisiska flygplatserna består tills vidare av allt från TURBOhandtorkarna till två- och desinfektionsdispensrar i rostfritt stål.

 - Vi blir hela tiden bekräftade genom att vi får ordrar genom att hålla fast vid vår höga kvalitet och inte låta oss bli pressade av många och billiga produkter på marknaden, berättar Susanne Friis Eden och nämner DAN DRYERs nya produktserie Björk, som i april 2015 fick en Red Dot Design Award.

 - Internationella arkitekter har allteftersom fått ett gott öga till oss. Vi skall självklart också alltid vara och är konkurrenskraftiga på våra priser, och på samma gång försöker vi få våra leverantörer att hålla igen på prisökningarna. Men först och främst säljer vi läckert designade produkter, som håller. Vi är trovärdiga, pålitliga och stabila. Och så levererar vi skräddarsydda lösningar utifrån specifika kunders önskemål.

DAN DRYER har sedan starten 1980 varit känt som en framgångsrik, traditionsrik handtorksverksamhet med en stor export. De senaste åren har produktsortimentet utvidgats och DAN DRYER är idag en av de drivande europeiska leverantörerna, till allt från flygplatser och offentliga institutioner, till tågindustrin och detaljkedjor.

De senaste åren har verksamheten blivit belönad med flera prestigefyllda priser. Förutom den tidigare nämnda Red Dot Design Award, blev verksamheten under sommaren 2013 nominerad till en dansk exportkanon, bland danska verksamheter med utmärkande prestationer på den internationella marknaden. Under 2015 mottog den östjyska exportverksamheten börsens Gazellpris som en förebild för tillväxt.

 - Vi har växtvärk, och det visar sig att vi har gjort oss förtjänta av ännu en Gazelle i år, säger Susanne Friis Eden, som själv snart skall vara med att kora årets i verksättare i Business Region Aarhus. Här är hon en av sex duktiga företagsledare, som har sagt jag till att vara medlem i en dommarpanel, som väljer årets vinnare.