När besökare hos en av Europas största biografkedjor glider in på toaletten innan filmen – ja, då möts de av DAN DRYERs lilla vikinglogo. En övergripande toalettrumslösning ger ett enhetligt intryck hela vägen genom kedjans totalt 72 biografer.

  • Dansk viking på franska biograftoaletter

Projekt detaljer

Projekt historia

 

Med 72 biografer i Frankrike, Schweiz och Holland och 66,8 miljoner årliga besökare är Gaumont Pathé en av Europas största biografkedjor. Under 2014 drog kedjan igång en omfattande renovering, och DAN DRYER fick en framträdande roll i utvecklingen av biografernas nya toalettrum.

– Vi blev kontaktade av en av biografkedjans projektkoordinatorer, nämligen Gaumont Pathés vars ambition var att investera i en genomgående toalettdesign som besökarna skulle känna igen sig i och vi blev eniga om en totallösning för kedjans samtliga 72 biografer, berättar Béatrice Murgia på DAN DRYERs franska försäljningsavdelning.


Rådgivning är en god investering

– Som alla offentliga toaletter ska biograftoaletter kunna hålla för lite av varje, så vårt jobb bestod i att vägleda om funktionella lösningar som kunde matcha arkitekternas övergripande koncept. Vissa design-idéer ser möjligtvis fina ut på papperet, men kan ge utmaningar i vardagen, säger Béatrice Murgia och förklarar:

– Ur ett arkitektoniskt perspektiv kan viktiga tekniska lösningar förbises. En effektiv handtork kräver till exempel extra gott om plats för fri luftcirkulation för att kunna fungera, och det kostar både tid och pengar att rätta till en inredningsdetalj i efterhand. Därför är teknisk rådgivning alltid en god investering.
 

Rostfritt stål blev lösningen 

– Gaumont Pathé har både stora och små biografer, vilket var en utmaning i förhållande till toalettrummens inredning och användarintensitet. Vår Stainless Design-serie blev den naturliga lösningen då den innehåller produkter för både större och mindre toalettmiljöer, till exempel handtork, toalettpappershållare och papperskorgar i olika storlekar, förklarar Béatrice Murgia.

– Genom att låta en samlad produktserie gå igen på alla biograferna skapades en enhetlig totallösning, som estetiskt passade fint in i den önskade toalettrumsdesignen.

 

Detta fick Gaumont Pathé

  • Totallösning med över 1.800 produkter från serien Stainless Design i alla 72 biografer.
  • Inbyggda handtorkar med förlängt munstycke i rostfritt stål.
  • Mini-papperskorgar/hygienboxar i rostfritt stål.
  • Beröringsfria tvåldispensrar i rostfritt stål.
  • Toalettpappershållare i rostfritt stål.
     

Kontakta DAN DRYER på telefon 08-747 08 26 eller skriv till info@dandryer.se, och hör mer om möjligheterna för en genomgripande lösning till ditt stora toalettrumsprojekt.

Search on DanDryer