LOKI

Produktlinjen tilldelades RED DOT DESIGN AWARD - Product Design 2021.


Med LOKI skapas en vacker och funktionell design som harmoniserar väl med rummets övriga arkitektur. 
Därför har vi skapat ett formspråk som med sina rena linjer passar perfekt i förhållande till arkitekturens andra element såsom fönster, dörrar och väggytor.

 

 

 

 


LOKI DESINFEKTIONSDISPENSER PÅ GOLVSTATIV

“Vinnare” i kategorin Excellent product design – bath and wellness, German Design Award 2021

Det nya fokus på handhygien har kommit för att stanna, vilket medför ett behov av eleganta hygienlösningar, som inte förstör kundupplevelsen i butiker och andra offentliga platser. Och med en dramatisk ökning i användandet av handsprit, är det inte tillräckligt, att dispensern bara ser bra ut, de skall också vara funktionella och slitstarka.

LOKI desinfektionsdispenser på golvstativ är designad för att hjälpa dig med att leva upp till nya hygienstandarder och samtidigt harmonisera med din inredning.

LOKI desinfektionsdispenser tillverkas i borstat eller pulverlackerat stål för en elegant och modern look. Möjligheten att välja specialfärger gör det möjligt att integrera både dispenser och stativ i den existerande interiören.

 

LOKI HANDTORK

“Vinnare” i kategorin Excellent product design – bath and wellness, German Design Award 2021​

Beröringsfri varmluftshandtork är en hygienisk, effektiv och bärkraftig lösning för offentliga toalettrum med en hög besöksfrekvens. Slitstyrka och funktionalitet är viktigt för detta, men design spelar en minst lika viktig roll för att ge en god upplevelse för användaren.

LOKI handtork är designad för att kunna uppfylla alla dessa krav. Kombinationen av den senaste teknologin på insida och en tidlös design på utsida gör, att maskinen kan hålla för den högsta användarfrekvens på offentliga toaletter samtidigt som den ger interiören en extra dimension.

LOKI handtork är en hörnsten i den nya LOKI produktserien, som kännetecknas av sin karakteristiska frontplatta. Den solida, sköldliknande fronten har två primära funktioner: Den är solid och lätt att rengöra, och med sin rektangulära form kompletterar den andra arkitektoniska element som speglar, dörrar och kakel.

Spåret på frontplattan är ett markant designelement, som sammanbinder hela LOKI-serien och skapar harmoni när LOKI-produkterna hänger sida vid sida.

 

BJÖRK SKÖTBORD          

DAN DRYER BJÖRK puslebord designpris

För föräldrar med spädbarn spelar skötbordet en viktig roll. Ett skötbord måste uppfylla marknadens höga krav, både vid bruk därhemma och på offentliga toaletter. BJÖRK-seriens skötbord representerar en mycket elegant tolkning som bygger på en dansk designtradition, där man har lyckats kombinera både form och funktion. Det väggmonterade BJÖRK-skötbordet bygger på det väsentliga, varje funktion är noggrant genomtänkt för att tjäna dess specifika syfte. Fronthöljet är något krökt i längdriktningen vilket skapar ett elegant och slankt utseende när det viks upp mot väggen.

Skötbordet är ergonomiskt utformad vilket skapar en behaglig och trygg plats för spädbarnet. Själva liggytan är tillverkad i ett stycke genom s.k. extrudering, vilket gör den enkel att rengöra. Dessutom är bordet formgivet helt utan fogar, där bakterier annars kan samlas. I linje med de andra produkterna i BJÖRK-serien ger designen på väggkonstruktionen ett slankt intryck och döljer övergången mellan väggfästen och framhöljet. Ett integrerat fjädersystem i väggfästet garanterar inte bara en enkel och användarvänlig öppning och stängning med bara en hand, utan förhindrar också att fingrarna kläms. BJÖRK-skötbordet är banbrytande och övertygande med en design som går långt utöver kända former. Det är elegant i sin enkelhet och utstrålar en ny estetisk form.

 

BJÖRK HANDTORKAR

DAN DRYER BJÖRK handtorkar reddot design award

BJÖRK-seriens handtorkar med sin cylindriska form ger nyskapande estetik till bad- och toalettrum. Men sina obrutna linjer ger det ett elegant och nästan svävande uttryck. Förutom att cylinderformen nästan får handtorken att smälta in i väggen, medverkar både form och design till en dämpad ljudnivå. Handtorken finns i olika färger och har en topplatta som kan bytas ut efter smak och behag, så att den med sin stil passar in till övrig inredning i toalettrummet.