BJÖRK SKÖTBORD          

DAN DRYER BJÖRK puslebord designpris

För föräldrar med spädbarn spelar skötbordet en viktig roll. Ett skötbord måste uppfylla marknadens höga krav, både vid bruk därhemma och på offentliga toaletter. BJÖRK-seriens skötbord representerar en mycket elegant tolkning som bygger på en dansk designtradition, där man har lyckats kombinera både form och funktion. Det väggmonterade BJÖRK-skötbordet bygger på det väsentliga, varje funktion är noggrant genomtänkt för att tjäna dess specifika syfte. Fronthöljet är något krökt i längdriktningen vilket skapar ett elegant och slankt utseende när det viks upp mot väggen.

Skötbordet är ergonomiskt utformad vilket skapar en behaglig och trygg plats för spädbarnet. Själva liggytan är tillverkad i ett stycke genom s.k. extrudering, vilket gör den enkel att rengöra. Dessutom är bordet formgivet helt utan fogar, där bakterier annars kan samlas. I linje med de andra produkterna i BJÖRK-serien ger designen på väggkonstruktionen ett slankt intryck och döljer övergången mellan väggfästen och framhöljet. Ett integrerat fjädersystem i väggfästet garanterar inte bara en enkel och användarvänlig öppning och stängning med bara en hand, utan förhindrar också att fingrarna kläms. BJÖRK-skötbordet är banbrytande och övertygande med en design som går långt utöver kända former. Det är elegant i sin enkelhet och utstrålar en ny estetisk form.

 

BJÖRK HANDTORKAR

DAN DRYER BJÖRK handtorkar reddot design award

BJÖRK-seriens handtorkar med sin cylindriska form ger nyskapande estetik till bad- och toalettrum. Men sina obrutna linjer ger det ett elegant och nästan svävande uttryck. Förutom att cylinderformen nästan får handtorken att smälta in i väggen, medverkar både form och design till en dämpad ljudnivå. Handtorken finns i olika färger och har en topplatta som kan bytas ut efter smak och behag, så att den med sin stil passar in till övrig inredning i toalettrummet.