Framöver säkerställer LOKI dispenser på golvställ både handhygien och designuttryck på Bolias huvudkontor i Århus såväl som i butikerna runt om i Europa.

  • Bolia - en värld av design

Projekt detaljer

Projekt historia

Hos den danska design- och möbeljätten Bolia är passionen för skandinavisk design baserad på naturen i centrum.

Kombinationen av enkelhet, elegans och skickligt hantverk är några av de kvaliteter som tydligt lyser igenom när du surfar på Bolias webbplats, besöker en av deras vackra butiker eller har turen att bli inbjuden in i deras nyrenoverade internationella huvudkontor, som ligger i hjärtat av Århus.
 
I strävan efter att hitta en elegant och hållbar dispenserlösning som kunde säkerställa ett enhetligt utseende i båda butikerna och på huvudkontoret passerade Thomas F. Schelander, konceptdesignchef på Bolia, många lösningar innan valet föll på LOKI från DAN DRYER.

Utmaningen
”Det var en lång process för oss att hitta rätt spritdispenser. Det finns en mängd alternativ på marknaden, men det finns inte många lösningar där designuttrycket har hög prioritet, säger Thomas F. Schelander och fortsätter:


”Det var ett problem att hitta en lösning där design, estetik och kvalitet gick hand i hand. Samtidigt hade vi en stark önskan att själva forma uttrycket, eftersom vi inte var intresserade av en standardlösning i svart, vitt eller rostfritt stål. Vår önskan var att hitta en lösning som inte bara låg på en hög nivå vad gäller design utan också var anpassad till vårt designuniversum när det gäller färg. Vi hittade den möjligheten med LOKI från DAN DRYER ”, avslutar han.


Utvärdering under 14 dagar
Innan det slutgiltiga beslutet togs emot fick Bolia en LOKI-dispenser för utvärdering under 14 dagar. Bland annat ville de testa om den klarar den höga användningsfrekvensen, och då var det också viktigt att den inte lämnade överflödigt desinfektionsmedel på golvet eller andra material i närheten av där den placerades.

 


En heltäckande lösning över nationella gränser
Tidigare var det upp till de enskilda butikerna själva att se till att det fanns en dispenserlösning i butiken. Det gav ett mycket ojämnt utseende, och det var inte i linje med Bolias andra visuella koncept. Därför måste en paneuropeisk lösning hittas.
 
”Parametrarna som var viktiga för oss; designspråk, design, kvalitet och färg har alla uppfyllts av den lösning som DAN DRYER kan erbjuda oss. Vi har färgat våra LOKI-dispensrar i en färg som vi själva noggrant har valt ut, säger Thomas F. Schelander.
 
Han fortsätter: ”Det var också viktigt för oss att kvaliteten och tillförlitligheten var i toppklass, eftersom vi dagligen har många kunder genom våra butiker. Hittills har vi bara fått positiv feedback från vår personal runt om i Europa.
Resultatet har varit riktigt bra och nu har vi en bra lösning som vi enkelt kan implementera i framtiden i alla våra nya butiker, som vi planerar att öppna under de kommande åren, avslutar han.
 
Fakta
Bolia består av 65 designbutiker i Danmark, Sverige, Norge, Tyskland, Belgien, Nederländerna, Schweiz, Österrike och Frankrike samt nätbutiker i 32 länder. Bolias designkollektiv består av mer än 40 internationella designers.
 

Det fik Bolia: 

• 100 stk. LOKI berøringsfri dispensere på golvstativ
Golvstativ
• LOKI handtorkar med HEPA filter 
HEPA filter till LOKI

Se hela LOKI serien
 

Search on DanDryer