När besökande på en av Europas största biografkedjor glider in på toaletten innan filmen, möts de av DAN DRYERs lilla vikinglogo. En övergripande toalettrumslösning ger ett enhetligt intryck tvärs genom kedjans 72 biografer. ;

  • Dansk viking på franska biograftoaletter

Projekt detaljer

Projekt historia

Med 72 biografer i Frankrike, Schweiz och Holland och 66,8 miljoner årliga besökare är Gaumont  Pathé en av Europas största biografkedjor. Under 2014 drog kedjan igång en omfattande renovering, och DAN DRYER fick en framträdande roll i utvecklingen av biografernas nya toalettrum.

- Vi blev kontaktade av en av biografkedjans projektkoordinatorer, Gaumont Pathés ambition var att investera i en genomgående toalettdesign, som besökarna skulle känna igen, och vi blev eniga om en totallösning för alla kedjans 72 biografer, berättar Béatrice Murgia på DAN DRYERs franska försäljningsavdelning.

Rådgivning är en god investering

- Som andra offentliga toaletter skall biograftoaletter kunna hålla för lite av varje, så vårat jobb bestod i att rådge om funktionella lösningar, som kunde matcha arkitekternas övergripande koncept. Vissa designidéer ser möjligtvis fina ut på papperet, men kan ge problem i vardagen, säger Béatrice Murgia och förklarar:

- Ur ett arkitektoniskt perspektiv kan viktiga tekniska lösningar förbises. En kraftig handtork kräver till exempel extra gott om plats för fri luftcirkulation för att kunna fungera, och det kostar både tid och pengar att rätta till en inredningsdetalj i efterhand. Därför är teknisk rådgivning alltid en god investering.

Rostfritt stål blev lösningen

- Gaumont Pathé har både stora och små biografer, vilket var en utmaning i förhållande till toalettrummens inredning och användarintensitet. Vår Stainless Design serie blev den naturliga lösningen, då den innehåller produkter för både större och mindre toalettmiljöer, till exempel handtork, toalettpappershållare och avfallsbehållare i olika storlekar, förklarar Béatrice Murgia.

- Genom att låta en samlad produktserie gå igen i alla biografer skapades en enhetlig totallösning, som estetiskt passade fint in i den önskade toalettdesignen.

 

Fakta

  • Kund: Biografkedjan Gaumont Pathé med säte i Paris
  • Lösning: Totallösning från serien Stainless Design i alla 72 biografer
  • Inbyggda handtorkar med förlängt munstycke i rostfritt stål
  • Mini avfallsbehållare/hygienboxar i rostfritt stål
  • Beröringsfri tvåldispenser i rostfritt stål
  • Toalettpappershållare i rostfritt stål

Kontakta DAN DRYER på tel 08 – 747 08 26 och hör mer om möjligheterna vid en totallösning

Search on DanDryer