Tre internationella flygplatser i Paris hälsar flygresenärer välkommen med nya uppdaterade toalettfaciliteter i dansk design. DAN DRYER innehar nämligen den trefaldiga titeln som rådgivare, produktutvecklare och leverantör till tre av Paris flygplatser.

  • Skräddarsydd toalettrumslösning för Paris flygplatser

Projekt detaljer

Projekt historia

 

Utöver sin status som design- och modemetropol är Paris hemorten för välbesökta flygplatser som varje dag servar miljoner av flygresenärer. Intill nyligen så avspeglade toalettfaciliteterna dock inte storstadens önskade image på de tre flygplatserna Charles de Gaulle, Beauvais-Tille och Orly.

– De resande möttes av trötta och slitna, omoderna toalettrum, och flygplatsgruppen för de parisiska flygplatserna, Groupe ADP, var redo för något nytt, berättar Béatrice Murgia från DAN DRYERs franska försäljningsavdelning.


Hands-on rådgivning ger resultat

Groupe ADP hade ingen erfarenhet på hygienområdet då flygplatsens toalettutrustning tidigare levererades av städfirmor. De hade därför behov av teknisk rådgivning och fick ett avtal i hamn med danska DAN DRYER.

– Vårt arbete med Groupe ADP och deras arkitekter var hands on, kommer Béatrice Murgia ihåg och fortsätter:

– Flygplatstoaletter är mycket välbesökta miljöer, vilket vi självklart måste ta hänsyn till. Kundens nyckelord var design och lyx, men toaletterna ska inte enbart signalera design – de ska också vara funktionella och kunna tåla hårdhänt behandling. Våra rådgivare var därför i tät kontakt med deras arkitekter om hur vi skulle kunna införliva deras designvision med konkreta fungerande lösningar.


Hänsyn till toalettakustik och användarbeteende 

För att förbättra akustiken på de toaletter som hade betongväggar, föll valet av handtork på en design som ger möjlighet att reducera blåsarens lufthastighet och ljudnivå. Handtorken blev specialdesignad med ett förlängt luftmunstycke för att passa in i toalettrummens spegelskåp.

Utifrån konkreta erfarenheter om användarbeteende, utvecklade DAN DRYER också en papperskorg med en extra bred öppning för enklare tömning och rengöring.

Som en nyhet på marknaden specialdesignade man också en pappersdispenser för skötbord till de parisiska flygplatserna, som passar för olika typer av pappersrullar. Det var en värdefull lösning för Groupe ADP, då rengöring och påfyllning på de tre flygplatserna företas av olika firmor som inte använder samma produktleverantör.

 

Detta fick Groupe ADP

  • Specialanpassade lösningar med över 6.000 DAN DRYER-produkter på flygplatserna Charles de Gaulle, Beauvais-Tille och Orly.
  • Inbyggda handtorkar med förlängt luftmunstycke i rostfritt stål.
  • Mini-papperskorgar/hygienboxar i rostfritt stål med extra bred öppning.
  • Universella pappersrullehållare i rostfritt stål för skötbord.


Kontakta DAN DRYER på telefon 08-747 08 26 eller skriv till info@dandryer.se, och hör mer om möjligheterna om för en specialanpassad lösning till ditt projekt.

Search on DanDryer