Tre internationella flygplatser i Paris hälsar resande välkommen med nya, uppdaterade toalettfaciliteter i dansk design. DAN DRYER håller nämligen titeln som både rådgivare, produktutvecklare och leverantör.;

  • Skräddarsydd toalettrumslösning för Paris flygplatser

Projekt detaljer

Projekt historia

Utöver sin status som design- och modemetropol är Paris hemorten för välbesökta flygplatser, som varje dag servar miljoner resande. Intill nyligen så avspeglade toalettfaciliteterna på stadens flygplats Charles de Gaulle, Beauvais- Tille och Orly dock inte storstadens önskade image.

- De resande möttes av trötta och slitna, omoderna toalettrum, och flygplatsgruppen för de Parisiska flygplatserna, Groupe ADP, var klara för något nytt, berättar Béatrice Murgia från DAN DRYERs franska försäljningsavdelning.

Hands-on rådgivning ger resultat​

Groupe ADP hade ingen erfarenhet på hygienområdet då flygplatsens toalettutrustning tidigare levererades av städfirmorna. De hade därför behov av teknisk rådgivning och fick ett avtal i hamn med danska DAN DRYER.

- Vårt arbete med Groupe ADP och deras arkitekter var hands on, kommer Béatrice Murgia ihåg och fortsätter:

- Flygplatstoaletter är mycket välbesökta miljöer, vilket vi självklart måste ta hänsyn till. Kundens nyckelord var design och lyx, men toaletterna skall inte enbart signalera design – de skall också vara funktionella och kunna tåla härdhänt behandling. Våra rådgivare var därför i tät kontakt med deras arkitekter om, hur vi skulle kunna införliva deras designvision med konkreta lösningar.

Hänsyn till toalettakustik och användarbeteende​

För att förbättra akustiken på de toaletter som har betongväggar, föll valet av handtork på en design, som ger möjlighet att reducera blåsarens lufthastighet och ljudnivå. Handtorken blev specialdesignad med ett förlängt luftmunstycke för att passa in i toalettrummets spegelskåp.

Utifrån konkreta erfarenheter om användarbeteende utvecklade DAN DRYER också en avfallsbehållare med en extra bred öppning för enklare tömning och rengöring.

Som en nyhet på marknaden fick de Parisiska flygplatserna specialdesignat en pappersrullehållare för skötbord som passar till olika typer av pappersrullar. Det var en värdefull lösning för Groupe ADP, då rengöring och påfyllning på de tre flygplatserna företas av olika firmor, som inte använder samma produktleverantör.

 

Fakta

  • Kund: Flygplatsgruppen Groupe ADP med säte i Paris
  • Lösning: Speciallösningar på flygplatserna Charles de Gaulle, Beauvais- Tille och Orly
  • Inbyggda handtorkar med förlängt luftmunstycke i rostfritt stål
  • Mini-avfallsbehållare/hygienbox i rostfritt stål med extra bred öppning
  • Universella pappersrullehållare för skötbord i rostfritt stål

Kontakta DAN DRYER på tel 08 – 747 08 26 för att höra mer om möjligheterna i en speciallösning uifrån era utmaningar och idéer.

Search on DanDryer