När de Holländska statsbanorna skall renovera järnvägen, kompromissar man varken med kvalitet eller specialanpassningar. Därför är DAN DRYER det naturliga och säkra valet.;

  • Handtorkar till tåg i två våningar

Projekt detaljer

  • Kund: NedTrain för NS/Nederlandse Spoorwegen
  • Datum: den 14 januari 2016
  • Online: www.nedtrain.nl

Projekt historia

Då den första serien av den holländska dubbeldäckaren, VIRM 1m, skulle moderniseras, var det den schweiziska tågvagnsbyggaren SystemTech Schneider, som fick i uppgift att leverera de nya toalettkabinerna, som alla blev monterade med DAN DRYER varmluftshandtorkar.

Specialkonstruerade lösningar och tätt samarbete med kunden​

DAN DRYER hade under loppet av 2014 levererat handtorkar till SystemTech Schneider. De skulle användas i de nya toalettkabinerna byggda för det holländska firman NedTrain, som specialiserat sig på underhåll och modernisering av tåg. Därefter blev DAN DRYER kontaktat direkt av NedTrain som skulle starta moderniseringen av den nyaste serien dubbeldäckartåg, VIRM 4, som ägs av NS / de holländska spårvägar.

NS hade bestämt att byta från pappershanddukar till handtorkar, och dimensionerna på inbyggnadshandtorkarna skull passa precis på den plats, som fanns till förfogande. Upphängningen av maskinen blev dessutom tvungen att anpassas då de skulle monteras i samma rum, där det tidigare hade varit en pappersdispenser, berättar Ed Visser, Export Manager hos DAN DRYER.

I nära samarbete hittade vi en lösning med inbyggnadshandtorkar, som levde upp till alla krav, berättar Ed Visser, och efter slutligt godkännande och en internal audit av NedTrains Supplier Quality Assurance hos oss i Randers, blev de första 115 inbyggnadshantorkarna levererade under 2015. DAN DRYER förväntar sig flera beställningar på de specialkonstruerade handtorkarna i samband med modernisering av de holländska dubbeldäckartågen.

Lever upp till de Europeiska standarderna​

Också brandsäkerheten går som på räls, när DAN DRYER levererar. Inbyggnadhandtorkarna har blivit certifierade och lever naturligtvis upp till de Europeiska standarderna, som brandnormen för material och komponenter till tåg EN 45545.

Utöver krav och önskemål på själva handtorken var det en förutsättning för NedTrain, att produkten från DAN DRYER skulle vara godkänt enligt EN 45545. Det är ett krav, vi möter från fler och fler av våra kunder i tågindustrin. Så nu har vi certifierat våra handtorkar, så att de uppfyller kraven enligt de Europeiska standarderna, förklarar Ed Visser.

 

Fakta

Kund: NedTrain för NS / Nederlandska Spoorwegen

Lösning: Railwaylösning med för närvarande 115 specialkonstruerade inbyggnadshandtorkar, som lever upp till de Europeiska standarder, enligt brandnormen EN 45545

Vill de veta mer om mobila hygienlösningar, så kontakta DAN DRYER på tel 08 – 747 08 26, och hör mer om möjligheterna med en totallösning.

Läs mer om vora losningar til rullende materiel

Search on DanDryer