När de nederländska statsbanorna skulle renovera rullande materiel, kompromissade man varken med kvalitet eller specialanpassad design. Därför blev DAN DRYER det naturliga och säkra valet som leverantör av toalettrumslösningar ombord på tågen.

  • Handtorkar till tåg i två våningar

Projekt detaljer

  • Kund: NedTrain för NS/Nederlandse Spoorwegen
  • Datum: den 14 januari 2016
  • Online: www.nedtrain.nl

Projekt historia


Då den första serien av den holländska dubbeldäckaren, VIRM 1m, skulle moderniseras, så var det den schweiziska tågvagnsbyggaren SystemTech Schneider som fick i uppgift att leverera de nya toalettkabinerna – som alla blev monterade med DAN DRYER varmluftshandtorkar.


Specialkonstruerade i lösningar och nära samarbete med kunden 

DAN DRYER hade under 2014 levererat handtorkar till SystemTech Schneider. De skulle användas i de nya toalettkabinerna byggda för den holländska firman NedTrain som specialiserat sig på underhåll och modernisering av tåg. Därefter blev DAN DRYER kontaktat direkt av NedTrain, som då skulle starta moderniseringen av den nyaste serien dubbeldäckartåg, VIRM 4, som ägs av NS/De nederländska spårvägarna.

NS hade bestämt sig för att byta ut pappershanddukar med handtorkar, och måtten på de inbyggda handtorkarna skulle passa precis på den plats som fanns till förfogande. Upphängningen av maskinen blev dessutom tvungen att anpassas då de skulle monteras i samma utrymme där det tidigare hade varit en pappersdispenser, berättar Ed Visser, Export Manager hos DAN DRYER.

I nära samarbete hittade vi en lösning med inbyggda handtorkar som levde upp till alla krav, berättar Ed Visser. Och efter slutligt godkännande och ett besök av NedTrains Supplier Quality Assurance hos oss i Randers, blev de första 115 inbyggnadshantorkarna levererade under 2015. DAN DRYER förväntar sig flera beställningar på de specialkonstruerade handtorkarna i samband med modernisering av de holländska dubbeldäckartågen.


Lever upp till europeisk standard

Också brandsäkerheten går som på räls när DAN DRYER levererar. De inbyggda handtorkarna är certifierade och lever naturligtvis upp till alla europeiska regler, bl.a. brandnormen för material och komponenter till tåg, EN 45545.

Utöver krav och önskemål på själva handtorken var det en förutsättning för NedTrain att produkten från DAN DRYER skulle vara godkänd enligt EN 45545. Det är ett krav som vi möter från fler och fler av våra kunder i tågindustrin. Därför har vi nu certifierat våra handtorkar så att de uppfyller kraven enligt europeisk standard, förklarar Ed Visser.


Detta fick NedTrain

  • Tåglösning med för tillfället 115 specialkonstruerade inbyggda handtorkar.
  • Produkter som lever upp till alla krav på europeisk standard, bl.a. brandnormen för tåg – EN 45545.

Kontakta DAN DRYER på telefon 08-747 08 26 eller skriv till info@dandryer.se, och hör mer om möjligheterna för mobila hygienlösningar till ditt projekt.

Läs mer om våra toalettrumslösningar till rullande materiel

 

Search on DanDryer