Efter en brand har det över 160 år gamla Hotel Randers renoverats. DAN DRYERs handtorkar smälter diskret in i hotellets nya designstil, där historiens vingar slår i nutiden.

  • Handtorkare höjer hygienen på hotellet

Projekt detaljer

Projekt historia

1927 monterades det en svängdörr vid ingången till Hotel Randers som ligger i centrum av den ”kronjyska” provinsstaden.

Dörren förde gästerna in till det fyrstjärniga hotellets reception och så är det än idag. Svängdörren är dock renoverad sedan dess – men hotelldirektören Sven Eskildsen sätter en ära i att hålla fast vid hotellets historia och traditioner.

– Efter branden 2015 förstördes en del av hotellets översta våningar och tak, vilket medförde en stor renovering. Denna har vi anpassat så att allt det nya passar in i hotellets historia. Vi är ett traditionsrikt hotell och vi är stolta över den ärevördiga servicen vi ger våra gäster, berättar Sven

 

 

 

 

 

Harmonisk interiör 
Den ärevördiga servicen genomsyrar också hotellets offentliga toaletter, där gästerna beröringsfritt kan torka händerna under DAN DRYERs populära BJÖRK-handtorkar eller desinficera händerna med antibakteriell gelé från produktseriens handspritdispenser. Båda produkterna är framställda av stål och högtryckslaminat, vilket skapar ett stilrent och hygieniskt utseende. De slanka cylinderformade handtorkarna och dispensrarna matchar interiören perfekt i toalettutrymmena, berättar hotelldirektören.

– DAN DRYERs handtorkar och dispensrar har både stil och är funktionella. De är snygga och diskreta, och så passar de bra in i våra toalettutrymmen där vi har terazzogolv och metroplattor – golv som man också kan se på gamla tunnelbanestationer.

Huvudsakligen så utstrålar interiören god kvalitet och det har ett stort signalvärde gentemot våra gäster, berättar Sven.

Signalvärdet är viktigt, men naturligtvis är bruksvärdet och hygienaspekten högre, understryker han.
– Handtorkarna är enkla att använda och så kraftfulla att våra gäster på kort tid och beröringsfritt enkelt kan torka deras händer. Detta bidrar till en god hygien, säger Sven.

Fast inventar i flere år
Före uppsättningen av de 11 handtorkarna och 3 tvåldispensrarna fick Sven levererat ett urval av varuprover från DAN DRYER.

– Så kunde jag se, märka och prova de olika modellerna och det var jag riktigt tacksam över, säger hotelldirektören som med ett leende på läpparna konstaterar:

– DAN DRYERs produkter har så bra driftssäkerhet att de nog kommer hålla min tid ut på här på hotellet. 

Det fik Hotel Randers:

  • 11 hvide BJÖRK-håndtørrere.
  • 3 hvide BJÖRK sæbedispensere.

Se hele BJÖRK-serien her.

Search on DanDryer