Hos Cepheus Park i Randers, Danmark, uppmanas besökande att sprita sina händer med hjälp av specialtillverkade spritdispensrar med en kreativ touch.

  • Sprid glädje, inte sjukdom

Projekt detaljer

Projekt historia

Utmaningen
Att på nytt öppna en fotbollsstadion och ett konferenscenter mitt i en global pandemi är inte en enkel uppgift. Det medför ett stort ansvar utan manual.

På det nyligen på nytt öppnade Cepheus Park i Randers, Danmark är god handhygien bland de besökande avgörande för att undvika en stigning i smitta och därmed ännu en dyr nedstängning. Men kan det fungera att visa en ny färdriktning bland gästerna med kreativitet och humor före regler och krav?

Det var den frågan, Morten Hørby Andersen, Head of Sales and Marketing vid Randers FC, letade efter svar på, då han kom till DAN DRYER för att undersöka möjligheterna för specialframställda dispensrar.

Innan coronapandemin hade Cepheus Park redan handspritdispensrar ståendes framme, men det var upp till gästerna själva, om de hade lust att använda dem, och utseendet på dem var tämligen anonymt, vilket gjorde de lätta att missa. Med den nuvarande situationen önskar Cepheus Park göra allt vad de kan för att uppmana besökande att sprita händerna, men även om handhygienen är av avgörande betydelse, så är kundupplevelsen det också, och för Morten Hørby Andersen är det därför viktigt, att de handspritdispensrar som ställs upp bidrar till kundupplevelsen snarare än att förstöra den. Därför var han på jakt efter handspritdispensrar, som skulle tilltala gästerna med ett elegant utseende och en kreativ prägel.

– Vi kunde säkert leverera samma besked med en massa regler på stora skyltar, men vi ville hellre lösa det med kreativitet och genom att erbjuda något, som våra gäster skulle finna attraktivt, förklarar Morten Hørby Andersen.
 

Lösningen
Cepheus Park fann den perfekta kombinationen av funktionalitet och elegans i BJÖRK-dispenserarna från DAN DRYER, som kunde täcka deras behov av både robusthet och god design.

– Vi hade behov av dispensrar med en viss kapacitet, då vi på en normal dag kan ha många besökande i huset. Och när vi var i gång, kunde vi lika gärna välja en lösning, som var elegant, exklusiv i utseendet och som passade in i förhållande till vår grafiska linje. De specialframställda BJÖRK-dispensrarna uppfyllde alla våra krav, förklarar Morten Hørby Andersen.

Flera av dispensrarna blev monterade på golvstativ, vilket gör det möjligt att flytta runt på dispensrarna allt efter de specifika behov för ett speciellt arrangemang.

För att skapa det blickfång som Cepheus Park önskade, blev dispensrar och stativ folierade med specialtillverkad grafik. Medan DAN DRYER-produkter som standard finns i en rad olika färger, öppnar folieringsmetoden dörren till en helt ny värld av möjligheter för specialanpassning.

Som underfärg till dispensers och stativ valde Cepheus Park två olika färger från deras färgprofil: Svart till produkterna till konferensavdelningen och en mörkblå färg till produkterna till stadion.

När det gäller grafik valde de Randers FCs logo och namn på dispensrarna och texten ”Have a clean day” på stativen – en hälsning som enligt Morten Hørby Andersen passar bra in i deras normala stil och ton, och som han hoppas skall skapa ett leende bland besökande.

Det nästan oändliga antalet möjligheter, folieringsmetoden öppnar upp för, blev ett avgörande försäljningsargument för Cepheus Park, som var på jakt efter en lösning, som var annorlunda och iögonfallande. Och möjligheterna är verkligen nästan oändliga, enligt Susanne Eden, VD på DAN DRYER:

– Du kan få ditt ansikte på stativet, om det är det du önskar. Det finns nästan inga gränser.
 

Resultatet
Dispensrarna har nu varit i drift i några veckor, och än så länge verkar de ha haft precis den effekt, Morten Hørby Andersen och hans team hoppades på:

– Viktigast av allt, så blir dispensrarna använda. Och jag hör ofta folk kommentera texten ’Have a clean day’. De tycker, det är ett smart sätt att säga det på, och det har den upplyftande effekt, vi hade hoppats på.

Utöver att ge god handhygien på Cepheus Park har de specialtillverkade BJÖRK-dispensrarna från DAN DRYER blivit ett samtalsämne och något som kan skapa leende på gästernas läppar i en utmanande tid.
 

Detta fick Cepheus Park:

Är du på jakt efter desinfektionsdispensrar?
Se vårt urval här eller kontakta DAN DRYER på 08 – 747 08 26.

Search on DanDryer