Gazellekorningen sker i kölvattnet av att DAN DRYERs nya produktserie Björk fick en Red Dot Design Award i april, som delas ut i en av världens mest ansedda designtävlingar. På samma gång som verksamheten under sommaren 2013 blev nominerad till en dansk exportkanon, bland danska verksamheter med utmärkande prestationer på den internationella marknaden.

- 2015 är och har varit ett överväldigande år för oss, låter det från Susanne Friis Eden, som i juni 2013 övertog posten som VD efter DAN DRYERs grundläggare och mångåriga direktör Niels Saaby Jörgensen.

– Att uppnå en Gazelle är något av en prestation för en äldre väletablerad verksamhet som oss. Vi är stolta över att ha varit i stånd att sätta så mycket tryck i utvecklingen, att det berättigar oss att komma med i det fina Gazelle sällskapet, där det oftast är unga, framstormande firmor, som gör sig gällande, säger Susanne Friis Eden.

DAN DRYER har sedan starten i 1980 varit känd för att vara en succéfylld traditionsrik handtorksverksamhet med en kraftig export. De senaste åren har produktsortimentet utvidgats och DAN DRYER är idag en av de ledande europeiska leverantörerna av toalettutrustning till allt från flygplatser till offentliga institutioner, tågindustrin och detaljkedjor.

Susanne Friis EdenFörsäljning med pil uppåt

DAN DRYER A/S har under de senaste 10 åren sålt ungefär 50 000 handtorkar till hela världen. Det senaste året har den östjyska verksamheten haft en markant och positiv utveckling. Försäljningen är på tvåsiffrigt miljonbelopp, och över en period på tre år (från 2012-2015) har omsättningen ökat med 37,5 %. Medarbetarstaben har i samma period ökat med 50 %.

I synk med arkitekterna

Susanne Friis Edens förklaring på tillväxten:

Vi blir hela tiden duktigare i att komma med tidigare i projekteringsfasen av ett bygge. Vi förstår och lyssnar till arkitekterna som är de som tar avgörande beslut, när de både renoveras och byggs nytt. Vi arbetar dessutom kontinuerligt och professionellt med att utveckla vår design, så att produkterna är i det närmaste outslitliga och ett nöje att vila ögonen på.

VD;n tillägger:

Och så njuter vi givetvis mycket av att kunder i stigande grad ger oss positiv feedback i att det lönar sig att satsa på kvalitet och bra design, istället för billiga lösningar.


Fakta:

Börsens Gazeller 2015 utdelas av tidningen Börsen. Med Gazelle korningen sätter Börsen varje år pris på Danmarks växtelit. Gazelle verksamheterna lever bland annat upp till kravet om, att omsättningen/bruttoresultatet minst är fördubblat under de senaste fyra åren. Gazellekorningen går enbart till verksamheter med minst tio anställda.